You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Όροι χρήσης

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Το www.flextools.gr ( στο εξής εταιρεία) είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης και έκθεσης προϊόντων μέσω διαδικτύου που δημιούργησε η εταιρεία ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ που εδρεύει στο ΚΙΛΚΙΣ  οδός 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 157 με ΑΦΜ  047475788  ΔΟΥ ΚΙΛΚΙΣ Αριθμο τηλεφωνου:2341020817 και αριθμο ΓΕΜΗ : 014343535000. Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους όρους χρήσης που εφαρμόζονται σε αυτό καθώς κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ


Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί τους όρους των συναλλαγών οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποιήση. Αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους καταναλωτές για οποιαδήποτε μεταβολή μέσα από το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα.


ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Η εταιρεία δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη που οφείλονται σε παραδρομή κατά την καταχώρηση των ηλεκτρονικών δεδομένων.


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ


Η εταιρεία δεν ευθύνεται για ζημίες που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη των παραγγελιών ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης για οποιαδήποτε αιτία. Η εταιρεία δε δεσμεύεται για τη διαθεσιμότητα των προιόντων.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Με την αποδοχή αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων καθώς και την αποδοχή της ιδιότητας του μέλους στην FLEXtools εγγυάστε ότι είστε άνω των 18 ετών και ότι έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα για να μπορείτε να καταρτίζετε και να συμβάλλεστε σε νομικές συμβάσεις κατά τον ισχύων νόμο. Αν δεν κατέχετε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας.
 Το flextools είναι μια ανοιχτή αγοραστική κοινότητα. Για να γίνετε μέλος, θα πρέπει να μεταφερθείτε στην αντίστοιχη ενότητα «Ο λογαριασμός μου» και να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής. Η flextools διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση μέλους καθώς επίσης και να διακόψει τη συμμετοχή ενός μέλους, πράξη για την οποία δεν θα έχει την υποχρέωση να παρέχει εξηγήσεις.
Η απόκτηση της ιδιότητας του μέλους τoυ flextools.gr είναι δωρεάν και δεν υπάρχουν περαιτέρω δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις.
Μέλος θεωρείται το άτομο που ολοκληρώνει την διαδικασία εγγραφής μέσω της αίτησης εγγραφής αποδεχόμενος τους όρους χρήσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ


Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος www.flextools.gr συμπεριλαμβανομένων και των φωτογραφιών, κειμένων, γραφικών κλπ αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ  και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του Ευρωπαικού Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσετε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακων  ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων.
Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλ. να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.
Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος κλπ).
Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε αποστείλετε μας e-mail στο eshop@flextools.gr

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε αποστείλετε μας e-mail στο eshop@flextools.gr .
Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. .


Αναιτιολόγητη Υπαναχώρηση Καταναλωτή (άρθρο 3ε ν. 2251/1994, σε συνδυασμό με ΚΥΑ Ζ1-891/2013)-Το ειδικό δικαίωμα του καταναλωτή για αναιτιολόγητη υπαναχώρηση

Ειδικώς στην περίπτωση που ο χρήστης/πελάτης είναι φυσικό πρόσωπο (δηλαδή όχι νομικό πρόσωπο, ακόμα και μη κερδοσκοπικό) που αγοράζει προϊόντα εξ αποστάσεως από το ηλεκτρονικό κατάστημα flextools.gr αποκλειστικά για ιδιωτική του χρήση κι όχι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας (στο εξής “ο καταναλωτής”) δικαιούται να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως από την εξ αποστάσεως αγορά ενός προϊόντος εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παράδοσης της φυσικής κατοχής του προϊόντος στον ίδιο ή σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του, επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση. Η υπαναχώρηση του καταναλωτή είναι αναιτιολόγητη, χωρίς ο καταναλωτής να είναι υποχρεωμένος να επικαλεσθεί λόγους που να δικαιολογούν την υπαναχώρηση, καθώς και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του καταναλωτή, με εξαίρεση την επιβάρυνσή του για τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος και τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος στις ειδικά αναφερόμενες κατωτέρω περιπτώσεις.

Τρόπος άσκησης και προθεσμία

Η αναιτιολόγητη υπαναχώρηση του καταναλωτή από την εξ αποστάσεως πώληση πραγματοποιείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο που επιλέγει ο ίδιος, ο οποίος ωστόσο φέρει το βάρος της απόδειξης της εμπρόθεσμης άσκησής της (εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των 14 ημερολογιακών ημερών από την απόκτηση της φυσικής κατοχής του προϊόντος κατά τα ανωτέρω). Το flextools.gr προς διευκόλυνση των χρηστών/καταναλωτών, προτείνει τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους άσκησης του δικαιώματός τους αναιτιολόγητης υπαναχώρησης:

    • (α) με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  eshop@flextools.gr

    • (β) με συστημένη επιστολή προς  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ στην ταχυδρομική διεύθυνση οδό 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 15 ΚΙΛΚΙΣ Τ.Κ61100

    • (γ) τηλεφωνικώς στον αριθμό τηλεφώνου 2341020817 της εταιρειας.

Κατόπιν της παραλαβής από την εταιρεια της δήλωσης του καταναλωτή για άσκηση του δικαιώματός του αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, η flextools.gr θα αποστείλει στον καταναλωτή έγγραφη επιβεβαίωση της παραλαβής του ασκηθέντος δικαιώματος υπαναχώρησης. Επισημαίνεται ότι για τον υπολογισμό της ως άνω δεκατετραήμερης προθεσμίας εμπρόθεσμης άσκησης του δικαιώματος αναιτιολόγητης υπαναχώρησης του καταναλωτή λαμβάνεται υπόψη μόνο ο χρόνος υποβολής της δήλωσης υπαναχώρησης, ανεξαρτήτως του χρόνου παραλαβής της από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αποτελέσματα άσκησης και εκατέρωθεν υποχρεώσεις

Μετά την κατά τα ανωτέρω άσκηση του δικαιώματός του αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, και εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, ο καταναλωτής οφείλει να επιστρέψει το αγορασθέν προϊόν, επιβαρυνόμενος τα έξοδα μεταφοράς. Η επιστροφή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

    • (α) με αποστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 15 ΚΙΛΚΙΣ Τ.Κ61100 μέσω του εξωτερικού συνεργάτη-μεταφορέα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, επιβαρυνόμενος το κόστος μεταφοράς, είτε

    • (β) με αποστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 15 ΚΙΛΚΙΣ Τ.Κ61100 μέσω του μεταφορέα επιλογής του καταναλωτή και με έξοδά του.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος απώλειας απώλειας, βλάβης ή καταστροφής του προϊόντος παραμένει στον καταναλωτή μέχρι την παραλαβή του προϊόντος από τo flextools.gr. Στην περίπτωση επιστροφής του προϊόντος μέσω του εξωτερικού συνεργάτη-μεταφορέα της flextools.gr, η flextools.gr λογίζεται ότι παρέλαβε το προϊόν με την παραλαβή του από τον εξωτερικό της συνεργάτη-μεταφορέα, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο κίνδυνος της μεταφοράς ανήκει στην flextools.gr.

Η flextools.gr οφείλει εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, από την ημερομηνία που έλαβε γνώση της έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης από τον καταναλωτή, να του επιστρέψει στο ακέραιο το σύνολο του τιμήματος αγοράς του προϊόντος με τα ίδια μέσα πληρωμής που χρησιμοποίησε ο καταναλωτής για την πληρωμή του τιμήματος (εκτός αν ο καταναλωτής συμφωνήσει διαφορετικά). Ωστόσο η flextools.gr  δικαιούται να παρακρατήσει το τίμημα μέχρι την παραλαβή των προϊόντων ή μέχρι ο καταναλωτής να στείλει απόδειξη ότι παρέδωσε τα προϊόντα προς επιστροφή.

Απομείωση της αξίας του επιστραφέντος προϊόντος λόγω μη προσήκουσας χρήσης του από τον καταναλωτή

TO flextools.gr  δεν υποχρεούται σε επιστροφή στον καταναλωτή μέρους ή του συνόλου του τιμήματος του επιστραφέντος κατόπιν αναιτιολόγητης υπαναχώρησης προϊόντος, εφόσον υφίσταται απομείωση της αξίας του προϊόντος οφειλόμενη στη χρήση του προϊόντος από τον καταναλωτή με μη προσήκων τρόπο, ήτοι με τρόπο που υπεκφεύγει της συνήθους εξέτασης του προϊόντος για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του, όπως αυτή θα ελάμβανε χώρα σε ένα φυσικό κατάστημα. Στην περίπτωση αυτή ο καταναλωτής ευθύνεται για την απομείωση της αξίας του προϊόντος που οφείλεται στην μη προσήκουσα χρήση του.Το flextools.gr ρητώς επιφυλάσσεται να ελέγξει το επιστραφέν προϊόν μετά την παραλαβή του και να παρακρατήσει μέρος ή το σύνολο του τιμήματος αναλόγως της απομειωμένης αξίας του με ευθύνη του καταναλωτή λόγω μη προσήκουσας χρήσης του.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ


Τα διατιθέμενα από την ιστοσελίδα μας προΪόντα συνοδεύονται από γραπτές οδηγίες χρήσης και γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας του κατασκευαστή (πλην των απλών στη χρήση προϊόντων). Οι εγγυήσεις των προϊόντων έχουν διάρκεια σύμφωνα με τους κατασκευαστές από την ημερομηνία αγοράς και ισχύουν εφόσον πληρούνται οι παρακάτω όροι:


    Να υπάρχει η εγγύηση της αντιπροσωπείας και το παραστατικό αγοράς.

    Να μην εξαιρείται η βλάβη με βάση το έντυπο της εγγύησης του κατασκευαστή.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

H ιστοσελίδα www.flextools.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνση σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους μέσω του Internet. Το πιστοποιητικό SSL της ERGALIO έχει εκδοθεί από την πρωτοπόρο εταιρία πιστοποίησης Lets Encrypt.

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.


ΙΣΧΥΟΝ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ


Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του flextools διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Για κάθε διευκρίνηση σχετική με την FLEXtools και τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας της, οι χρήστες μπορούν  να επικοινωνούν με την Flextools μεσω ηλεκτρονικου ταχυδρομειου στο

email :eshop@flextools.gr η στην ταχυδρομική διεύθυνση:21 IOYNIOY 157,61100 ΚΙΛΚΙΣ.

Το fletools.gr ειναι συμμορφωμένο με την Νομοθεσία GDPR . Αναφορικά :
α. Οι χρήστες διατηρούνε το δικαίωμα της αίτησης διαγραφής των δεδομένων τους ή τροποποίησης τους ανα πάσα στιγμή στο flextools.gr αποστέλωντας email στο eshop@flextools.gr ή κάνοντας login στον λογαριασμό τους ακολουθώντας την διαδικασίας μέσω του site μας.
β. Το flextools.gr σε καμία περίπτωση δεν γνωστοποιεί  τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε 3ους παρα μόνο υπόκεινται σε επεξεργασία απο το flextools.gr για εκτέλεση των παραγγελιών που λαμβάνει.
γ. To flextools.gr χρησιμοποιεί τεχνικές κρυπτογράφησης SSL για την επικοινωνία και την αποστολή δεδομένων απο και προς τους χρήστες .
δ. Το flextools.gr χρησιμοποιεί cookies για να διατηρήσει το session του χρήστη ώστε να διατηρούνται τα προϊόντα στο καλάθι και όταν επανέλθει στο site αφού κλείσει τον browser. Μπορείτε να το απενεργοποίησετε τα cookies απο τις ρυθμίσεις του browser σας.
ε. Το flextools.gr αποθηκεύει μόνο στοιχεία όπως Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο του πελάτη και σε καμία περίπτωση δεν αποθηκεύει στοιχεία όπως πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες .


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για την ύπαρξη της ευρωπαϊκής πλατφόρμας επίλυσης διαδικτυακών διαφορών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευθέτηση των διαφορών χωρίς την ανάγκη υποβολής της καταγγελίας στο δικαστήριο. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μπορείτε να βρείτε την ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα επίλυσης διαφορών εδώ: https://ec.europa.eu/consumers/odr/